2012. április 10., kedd

Bigaho vízesés

Ápr.8.
Hajnalban óriási robajra ébredek. Megint leszakadt az ég, de most nagyon. Váááá a papucsom kint maradt a lépcsőn, gyorsan kirohanok érte. Egyszerűen hihetetlen mekkora vízmennyiség tud lehullani viszonylag rövid idő alatt.
Reggel hét óra, ébresztő. Elkészülök, aztán indulok reggelizni. Csatlakoznak Marekék is. Kilenc előtt tíz perccel sikerül is visszaérni. Gyorsan cuccokat összerakom és indulás az első szigettúrára. Kihajózunk és nem messze egy zátonynál sznorizással kezdjük, aztán egy másiknál, és végül kikötünk egy szigeten (Exotic island). Itt készül az ebédünk, ami töltött tintahal, grillezett hal, különböző zöldségekből és gyümölcsökből áll. Ebéd után kis szieszta. Kifekszem a hajó orrészére kicsit süttetni a hasam, és hamar el is aludtam, aztán úgy fél óra múlva arra ébredek, hogy szakad az eső. Másik fél óra és el is ment. Mi is útra kelünk, indulás megnézni a közelben lévő vízesést. Egy mesébe illő öbölben kötünk ki, de tényleg álomszép. Az öböl egyik felében halászok laknak, na őket majd visszafelé meglátogatjuk, most indulás a vízeséshez.
A kis halászfalu

A vízeséshez vezető ösvény eleje, ami később átmegy a dzsungelbe

 Az oda vezető út sem mindennapi. Először egy kókuszpálma erdőn vezet az utunk, majd a dzsungelbe. Elérjük a patakot és az mentén haladunk fölfelé. Kis sziklamászás után megérkezünk. A látvány nem rossz, kb 10-15m magasról zúdul le a víz egy kis természetes medencébe. A víz nem túl meleg, ezért én kihagyni kényszerülök a fürdőt......csak mert még mindig köhögök, és nem szeretnék visszaesni. Végül három bátor akad a csapatban, aki megmártózik a vízben.
A vízesés

Vissza megyünk a partra, és elsétálunk a halászok felé, akik élik a mindennapjaikat, pl. van aki a hálóját javítja, van aki épp újat készít. A tengerbe torkolló patak medrében megpillantok három kis gyermeket. Két kisfiút és egy kislányt. A kislány hat éves, és valami elképesztő mennyire helyes, bájos.
Az én szépségem :-)

 Vagy húsz képet csinálok róla, aztán azt vesszük észre, hogy az egyik halász srác pedig minket fényképez egy mobillal. Igazán érdekes helyzet. Lassan öt óra, indulunk vissza. Haza érve egy jó kis zuhany, aztán intézem a holnapi hajójegyeket, stb. és indulás vacsizni. Jah, jut eszembe, holnap reggel fél hétkor indul a hajónk és mindjárt éjfél, meg úgy néz ki nem ússzuk meg ma éjjel sem eső nélkül. El tűntek a csillagok az égről, villámlik és dörög. Megemelem a hátsóm, és bevonulok.
Akkor jó éjt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése